5 ΤIPS ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΟΥ

/, Διατροφή, Διάφορα/5 ΤIPS ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΟΥ

5 ΤIPS ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΣΟΥ

Είναι δύσκολο να κρατήσεις τη δίαιτα σου όταν νιώθεις πείνα συνέχεια!  Δοκιμάστε τα 5 παρακάτω τρικς για να ελέγχεται εσείς την πείνα σας και όχι να σας ελέγχει αυτή!

Πώς είναι να νοιώθεις πραγματικά πεινασμένος?

Αν σας ζητήσουμε να περιγράψετε πώς αισθάνεστε όταν πεινάτε, τι θα λέγατε?   Γουργουρίζει το στομάχι σας? Πέφτουν τα επίπεδα της ενέργειας σας?  Έχετε μία θολούρα στο κεφάλι? κλπ  Αν κάτι από όλα αυτά σας συμβαίνει, προφανώς χρειάζεστε μερικά καύσιμα.  Αυτά είναι πραγματικά συμπτώματα αληθινής πείνας. Όταν αισθάνεσαι κάπως έτσι, το σώμα σου θα ανταποκριθεί (θα επανέρθει) όταν φας κάτι – και πιθανόν θα νοιώσεις καλύτερα.

Αν τρως για άλλους λόγους εκτός από πείνα, πχ από βαρεμάρα, από θυμό, από απογοήτευση, το φαί προφανώς δεν θα σε κάνει να βαριέσαι λιγότερο, ή να είσαι λιγότερο θυμωμένος, ή λιγότερο απογοητευμένος.  Ακόμα και αν έτσι νομίζεις, δεν θα κρατήσει για πολύ. Το να νοιώθεις πείνα δεν είναι το ίδιο πράγμα με το «θέλω κάτι να φάω» Εάν σε οδηγεί το συναίσθημα, ή έχεις την επιθυμία να φας κάτι απλά επειδή μυρίζει ωραία ή φαίνεται ωραίο, πιθανόν δεν είσαι πραγματικά πεινασμένος!  Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βρεις άλλους τρόπους να αντιμετωπίσεις την επιθυμία σου να φας.

 

diaita-xoris-peina-herbalife

Οι 5 καλύτεροι τρόποι να κοντρολάρεις την πείνα σου

Ο έλεγχος της πείνας έχει σκοπό να περιορίσει την πραγματική πείνα: το γουργούρισμα στο στομάχι, την πτώση ενέργειας, και όλα αυτά που αισθανόμαστε όταν πραγματικά πεινάμε.  Αφού η πραγματική πείνα σε οδηγεί να φας, πρέπει να μάθεις μικρά τρικ για να ελέγχεις την πείνα αλλά και τις θερμίδες σου.  Να λοιπόν, 5 τρικ για να ελέγχεις την πείνα σου:

1) Η πρωτεΐνη κοντρολάρει την πείνα

Η πρωτεΐνη ικανοποιεί την πείνα καλύτερα από τους υδατάνθρακες ή το λίπος, οπότε προσπάθησε να περιλαμβάνεις λίγη άπαχη πρωτείνη σε κάθε γεύμα ή σνακ σου!
και αν σας είναι δύσκολο να βρίσκεται κάτι σε πρωτείνη συνέχεια, μπορείτε εύκολα να την προσθέσετε σε συμπλήρωμα πρωτείνης (πχ καθαρή άπαχη πρωτείνη F3 Herbalife) ή να χρησιμοποιείτε πρωτεινικά bar για σνακ (protein bar Herbalife με 10γρ. πρωτ/τεμ)

Στην πραγματικότητα η πρωτεΐνη δουλεύει μαγικά όχι μόνο στο πεπτικό σας σύστημα αλλά επίσης επηρεάζει και τη χημεία του εγκεφάλου με τέτοιο τρόπο που βοηθάει να νοιώθετε ικανοποιημένη και πνευματικά σε ετοιμότητα.

2) Οι υδαρής, πλούσιες σε φυτικές ίνες τροφές, χορταίνουν

Οι υδαρείς και με φυτικές ίνες τροφές δεν έχουν θερμίδες, αλλά είναι «ογκώδεις» και καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο στομάχι, οπότε βοηθούν στο να αισθάνεστε γεμάτοι.  Τα περισσότερα λαχανικά (εκτός από τα αμυλούχα όπως η πατάτα, το καλαμπόκι και ο αρακάς) έχουν πολύ  λίγες θερμίδες, γιατί περιέχουν πολύ νερό και φυτικές ίνες.  Τα υδαρή φρούτα όπως πεπόνια και ανανάς, και τα φρούτα με πολλές φυτικές ίνες όπως τα μούρα, μπορούν επίσης να σου γεμίσουν το στομάχι, χωρίς να σε γεμίσουν θερμίδες.

3)  Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της πείνας

Η άσκηση μπορεί να καταστείλει της ορμόνες της πείνας, που ελέγχουν την όρεξη σου.  Αλλά από την άλλη για να συνεχίσουμε να γυμναζόμαστε, το σώμα χρειάζεται να τροφοδοτείται σωστά.  Μερικές φορές στην προσπάθεια να χάσουμε βάρος, πολλοί κόβουν τις θερμίδες τους πάρα πολύ και έτσι δεν έχουν την ενέργεια να συνεχίσουν την άθληση.  Έτσι η όλη διαδικασία καταστρέφεται!

Πολλοί λένε ότι η άθληση του ανοίγει την όρεξη και καταλήγουν να τρώνε περισσότερο.  Αλλά αυτό συνήθως γίνεται δεν έχουν δώσει το κατάλληλο καύσιμο στο σώμα τους πριν και μετά την άσκηση.

4)  Τα υγρά μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της πείνας

Το να πίνετε υγρά πριν το φαί κάνει το φαί σας να σας χορταίνει περισσότερο.  Και πολλοί μπερδεύουν την πείνα με την δίψα, και έτσι ενώ το σώμα διψάει του δίνουνε τροφή.  Εάν μείνετε ενυδατωμένη είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο.
Δοκιμάστε αν θέλετε να ενισχύσετε το νερό σας με έξτρα ενυδάτωση (ειδικά αν αθλήστε) Hydrate24 της Herbalife.

5)  Το να τρώτε συχνά μικρά γεύματα μπορεί να περιορίσει την πείνα σας

Όταν τρώτε μικρά γεύματα κάθε λίγες ώρες (πχ κάθε 2-3 ώρες), σας βοηθάει να διατηρήσετε τα επίπεδα του ζαχάρου σας σε σταθερά επίπεδα όλη μέρα.  Αυτό είναι σημαντικό αφού ανεβοκατεβάσματα της καμπύλης του ζαχάρου, θα προκαλέσει πείνα.  Ακόμα και αν νομίζεις ότι μία μικρή ποσότητα φαγητού δεν θα σε κρατήσει, μόνο ότι ξέρεις ότι σε λίγη ώρα θα ξαναφάς, σε βοηθάει να κοντρολάρεις την πείνα σου.

 

 

Άρθρο από ελεύθερη μετάφραση.

Τips από την Susan Bowerman,
MS, RD, CSSD, FAND
Director, Worldwide Nutrition Education & Training

By | 2017-06-13T07:53:03+00:00 Ιανουάριος 23rd, 2017|Tip's, Διατροφή, Διάφορα|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment